Hirsirakentamisen ammattilainen

Pohjois-Karjalan Puu Oy syntyi vuonna 1983 tavoitteenaan toimittaa asiakkaiden toiveiden mukaiset hirsirakennukset. Aikaa on kulunut ja työtavat kehittyneet, mutta päämäärämme on yhä sama: toimittaa unelmiesi hirsirakennus. Nykyisellä nimellä olemme toimineet vuodesta 2008. Pohjois-Karjalan Puu Oy on kokenut perheyritys, jossa asiakas saa joustavaa palvelua.

Ota yhteyttä

Mukautamme hirsirakennukset erilaisten asiakkaiden tarpeisiin. Valmistuksessa voidaan käyttää höylä- tai lamellihirttä. Hirsivahvuudet vaihtelevat välillä 45 – 240 mm. Toimitussisältö räätälöidään juuri sinulle sopivaksi. Osaamiseemme lukeutuvat suunnittelupalvelut, hirsikehän tai puuosien toimitus sopimuksen mukaan ja tarvittaessa myös pystytys.


Toteuta omakotitalo-, kesähuvila- tai piharakennushaaveesi kanssamme!

Hirsirakentamisen suosion syyt

Yksityisasiakkaat, mutta orastavassa määrin myös yritykset ja yhteisöt, ovat viime vuosien aikana kiinnostuneet hirsirakentamisesta. Vaikka hirttä on maassamme käytetty jo vuosisatojen ajan, hirren tarjoamat edut viehättävät edelleen. 


Hirsirakentamisen valtit ovat monet:
• Ekologisuus
• Laadukas sisäilma
• Vankka ja kestävä rakenne
• Vakioitu laatu
• Rakentamisen nopeus


Lisäksi valitsemalla Pohjois-Karjalan Puu Oy:n tuet kotimaista osaamista.

Hoidamme kanssasi rakennusprojektien esisuunnittelun ja rakennuksen vaiheista ja tarvittavista palveluista sovitaan aina erikseen henkilökohtaisesti. Päätoimialaamme ovat hirsikehikot, puutavaran myynti ja -kauppa sekä kuivaus.

Rakennuttaako vai tehdä itse?

Kun idea omasta hirsirakennuksesta on syntynyt ja käytön tarve hahmottunut, on aika siirtyä pohdinnasta tekoihin. Osa haluaa tehdä mahdollisimman paljon itse ja sekin on toki mahdollista. Meiltä tulee jokaisen kehikon mukaan selkeät asennuspiirustukset ja ohjeet. Jos siitä huolimatta jokin asia työn edistyessä askarruttaa, niin neuvomme joko puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Itse tekemällä voi säästää hieman kustannuksissa. Tästä huolimatta on tärkeää muistaa, että jokaisen rakentajan on seurattava rakenteen oikeellisuutta ja noudatettava rakennusvalvonnan määräyksiä. 


Toinen vaihtoehto on tilata meiltä pystytyspalvelu, jolloin ammattilaisemme pystyttävät kehikon huolella ja ripeästi. Tällöin käytössä on tarvittaessa myös nosturi helpottamaan hirsien asentamista. Näin osan urakasta voi hyvällä omallatunnolla siirtää ammattilaisille ja keskittyä itse nauttimaan valmiista hirsirakennuksesta. Säästöä on sekin, että työvaiheet etenevät johdonmukaisesti ja pysyvät sovitussa aikataulussa.

Lue lisää tarjoamistamme palveluista

Unelmasta todeksi

Olipa valintasi sitten puuosatoimitus tai valmiiksi pystytetty hirsikehikko, Pohjois-Karjalan Puu Oy asiantuntijoineen on tukenasi jokaisessa rakennusvaiheessa. Meille on tärkeää, että asiat ymmärretään samalla tavoin ja tuloksena on haaveidesi hirsirakennus. Jokainen projekti suunnitellaan yksilöllisesti ilman lisäkustannuksia.


Valitsemalla meidät varmistat paitsi toimitetun tavaran korkean laadun, myös sujuvasti etenevät rakennusvaiheet. Kokemuksemme ja joustavat palvelumme tekevät meistä yhden Pohjois-Karjalan varteenotettavimmista kumppaneista. Saat kaikki palvelut kätevästi saman katon alta ilman yllätyskuluja.